Workshop Straatfotografie


Niet vooraf willen regisseren en plannen wat je op de foto wilt zetten? Juist de 'spanning' van het onverwachtse moment willen beleven, om dat vervolgens te gaan vastleggen? Of zou je graag eens de grenzen van je creativiteit en/of durf op willen zoeken, om vervolgens het dagelijks leven binnen de samenleving op straat vast te leggen? Dan ben je bij de door fotograaf Sjouke Hietkamp georganiseerde workshop Straatfotografie op de juiste plaats.

 

De eerstvolgende workshop Straatfotografie zal worden gehouden in de binnenstad van Leeuwarden, waarbij ook aandacht zal worden besteedt aan street-art. De workshop is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale camera, voorzien van geavanceerde instelmogelijkheden en daarmee de strijd aan wil gaan tegen alles en iedereen in de openbare ruimte. Juist die plek waar veel onverwachtse zaken plaatsvinden en je niet de regie hebt over hetgeen er voor je afspeelt.. 

 

Naast een theoriegedeelte zal er meer dan genoeg tijd worden besteedt aan de praktijk. Dit praktijkgedeelte zal ook plaatsvinden in de binnenstad van Leeuwarden. 


Het probleem met de digitale fotocamera’s van tegenwoordig is het grote aantal instellingen van de camera die mogelijk zijn en vaak niet worden gebruikt. Dit gaat dan ten koste van enorm veel creativiteit die het fotograferen nou juist zo ontzettend leuk kan maken. De workshop in Leeuwarden geeft je de gelegenheid om op een meer creatieve wijze met de camera en die geavanceerde instellingen om te gaan. Het doel van de workshop is dan ook om het fotograferen in de automatische stand te doen vergeten. Fotograferen met de mogelijkheden die de camera je kan bieden; een verrijking voor de beginnende fotograaf en wellicht een hernieuwde kennismaking met de misschien wel duur aangeschafte digitale fotocamera. Naast de werking van een digitale camera zal vooral aandacht worden besteedt aan de basisbeginselen van het fotograferen. Daarbij moet gedacht worden aan lichtmeting en belichting, het diafragma, de sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en vooral ook compositie. 


Tarief workshop


HighQ-Photo4u biedt de workshop Straatfotografie aan voor € 130,- (incl. koffie/thee, eenvoudige lunch, cursusboek twv. €15,-, persoonlijke begeleiding, foto nabespreking) en omdat persoonlijke aandacht tijdens de workshop voorop staat, kunnen maximaal 8 deelnemers zich voor de workshop inschrijven. Inschrijven vooraf is noodzakelijk (50% aanbetaling vereist) en dat kan via onderstaande button. Doe dit wel snel, de workshops zijn erg populair.

 

Mocht de workshop niet doorgaan, dan zal de (aan-) betaling gegarandeerd weer terug worden gestort.


Workshop Straatfotografie


Programma workshop


De workshop beslaat een hele dag en zal vanaf 09.00 uur onder het genot van een bakje koffie of thee plaats vinden in een (nog nader te bepalen) locatie in de binnenstad van Leeuwarden. Met behulp van visuele middelen en natuurlijk je eigen camera, zal daar o.a. het theoretische gedeelte onder de loep worden genomen.

 

Na de lunch gaan we de straat op voor het praktijkgedeelte in de binnenstad van Leeuwarden. Uiteraard zal dan de nadruk liggen op het herkennen van objecten/composities, het maken van foto's (vooral ook van mensen) en het in praktijk brengen van de eerder die dag opgedane theoretische kennis. Deze middag zul je de straat op gaan met enkele opdrachten. Het maken van een portret van een wildvreemde zal één van de leuke, maar voor sommigen van jullie misschien ook wel uitdagende en spannende opdrachten zijn. Mocht dat een drempel zijn, dan nemen we die wel weg. 

 

Rond 16.00 uur keren we terug naar de locatie om onder het genot van een drankje de opdrachten en vooral de resultaten te bepreken. Hopelijk heb je dan genoeg kennis om het fotograferen in de automatische stand achter je te laten. 


 Programma:

 

- 09.00 uur ontvangst en kennismaking in een lokatie in het centrum van Leeuwarden;

 

- 09.15 uur begin workshop met theoretisch gedeelte (met de camera in de hand), incl. koffie/thee;

 

- 12.30 uur lunch;

 

- 13.00 uur aanvang praktijk gedeelte (uitvoeren opdrachten) in binnenstad Leeuwarden; 

 

- 16.00 uur nabespreking opdrachten/ gemaakte foto's.