Workshops


Basiskennis Digitale Fotografie, Leeuwarden


Binnenkort weer nieuwe data!


Altijd al wat meer willen doen met je kostbare digitale fotocamera, dan alleen het maken van ‘vakantiekiekjes’ in de automatische stand? Dan ben je bij de door Sjouke Hietkamp georganiseerde workshop Basiskennis Digitale Fotografie op de juiste plaats. De workshop is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale camera, voorzien van geavanceerde instelmogelijkheden. Naast een theoriegedeelte zal er meer dan genoeg tijd worden besteedt aan de praktijk. Dit praktijkgedeelte zal in de natuur en op straat plaatsvinden. Belangrijk onderdeel van de workshop is altijd de fotobespreking. Wil je liever een privé-workshop dan is dat natuurlijk ook mogelijk. 

 

Kijk hier voor meer informatie over een privé-workshop! 


Het probleem met de digitale fotocamera’s van tegenwoordig is het grote aantal instellingen van de camera die mogelijk zijn en vaak niet worden gebruikt. Dit gaat dan ten koste van enorm veel creativiteit die het fotograferen nou juist zo ontzettend leuk kan maken. De workshop in Leeuwarden geeft je de gelegenheid om op een meer creatieve wijze met de camera en die geavanceerde instellingen om te gaan. Het doel van de workshop is dan ook om het fotograferen in de automatische stand te doen vergeten. Fotograferen met de mogelijkheden die de camera je kan bieden; een verrijking voor de beginnende fotograaf en wellicht een hernieuwde kennismaking met de misschien wel duur aangeschafte digitale fotocamera. Naast de werking van een digitale camera zal vooral aandacht worden besteedt aan de basisbeginselen van het fotograferen. Daarbij moet gedacht worden aan lichtmeting en belichting, het diafragma, de sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en vooral ook compositie. 


Tarief workshop


HighQ-Photo4u biedt de workshop aan voor € 120,- (incl. BTW, incl. koffie/thee, lunch, cursusboek twv. €15,-, persoonlijke begeleiding, foto nabespreking) en omdat persoonlijke aandacht tijdens de workshop voorop staat, kunnen maximaal 8 deelnemers zich voor de workshop inschrijven. Inschrijven vooraf is noodzakelijk (50% aanbetaling vereist) en dat kan via onderstaande button. Doe dit wel snel, de workshops zijn erg populair.

 

Mocht de workshop niet doorgaan, dan zal de (aan-) betaling gegarandeerd weer terug worden gestort.


Workshop Basiskennis Digitale Fotografie


Programma workshop


De workshop beslaat een hele dag en zal vanaf 09.00 uur onder het genot van een bakje koffie of thee plaats vinden in een locatie in Leeuwarden. Met behulp van visuele middelen en natuurlijk je eigen camera, zal daar o.a. het theoretische gedeelte onder de loep worden genomen.

 

Na de lunch we het centrum van Leeuwarden in voor het praktijkgedeelte. Uiteraard zal dan de nadruk liggen op het herkennen van objecten/composities, het maken van foto's (vooral ook van mensen) door het in praktijk brengen van de eerder die dag opgedane theoretische kennis. Deze middag zul je enkele opdrachten uitvoeren. Op straat zal het maken van een portret van een wildvreemde één van de leuke, maar voor sommigen van jullie misschien ook wel uitdagende en spannende opdrachten zijn. Mocht dat een drempel zijn, dan nemen we die wel weg. 

 

Rond 16.00 uur keren we terug naar binnenlocatie om de opdrachten en vooral de resultaten te bepreken. Hopelijk heb je dan genoeg kennis om het fotograferen in de automatische stand achter je te laten. 


 Programma:

 

- 09.00 uur ontvangst en kennismaking;

 

- 09.15 uur begin workshop met theoretisch gedeelte (met de camera in de hand), incl. koffie/thee;

 

- 12.30 uur uitgebreide lunch;

 

- 13.00 uur aanvang praktijk gedeelte (uitvoeren opdrachten); 

 

- 16.00 uur nabespreking opdrachten/ gemaakte foto's.