Workshop Straatfotografie Leeuwarden


Zaterdag 23 april 2016 en maandag 2 mei 2016


Altijd al wat meer willen doen met je kostbare digitale fotocamera, dan alleen het maken van ‘vakantiekiekjes’ in de automatische stand? Of altijd al eens 

 

Dan ben je bij de door HighQ-Photo4U georganiseerde workshop StraatFotografie op de juiste plaats. De eerstvolgende workshop (verdeeld over twee dagdelen) zal worden gehouden op zaterdag 23 april en maandag 2 mei a.s. in de binnenstad van Leeuwarden en is bedoeld voor iedereen die in het bezit is van een digitale (spiegelreflex-) camera voorzien van geavanceerde instelmogelijkheden. 


Het probleem met de digitale fotocamera’s van tegenwoordig is het grote aantal instellingen van de camera die mogelijk zijn en vaak niet worden gebruikt. Dit gaat dan ten koste van enorm veel creativiteit die het fotograferen nou juist zo ontzettend leuk kan maken. De workshop in Leeuwarden biedt de beginner gelegenheid om op een meer creatieve wijze met de camera en die geavanceerde instellingen om te gaan. Het doel van de workshop is dan ook om het fotograferen in de automatische stand te doen vergeten. Fotograferen met de mogelijkheden die de camera kan bieden; een verrijking voor de beginnende fotograaf en wellicht een hernieuwde kennismaking met de misschien wel duur aangeschafte digitale fotocamera. Naast de werking van een digitale camera zal vooral aandacht worden besteedt aan de basisbeginselen van het fotograferen. Daarbij moet gedacht worden aan lichtmeting en belichting, het diafragma, de sluitertijd, ISO-waarde, witbalans en compositie. 


Tarief workshop


HighQ-Photo4u biedt de workshop StraatFotografie aan voor € 105,- (incl. BTW, koffie, lunch, frisdrank en cursusboek) en omdat persoonlijke aandacht tijdens de workshop voorop staat, kunnen maximaal 8 deelnemers zich voor de workshop inschrijven. Inschrijven vooraf is noodzakelijk (aanbetaling vereist) en dat kan via onderstaande button. Aanbevolen wordt dit wel snel te doen, omdat de workshops erg in trek zijn.

 

Schrijf je meteen in met twee personen, dan krijgt de 2e persoon een korting van 10% op het inschrijfgeld.

 

Mocht de workshop onverhoopt niet doorgaan, dan zal de aanbetaling weer terug worden gestort.


Workshop Basiskennis Digitale Fotografie

tweede persoon 10% korting !


Programma workshop


De workshop beslaat twee dagdelen. Zaterdag 23 april a.s. vanaf 09.00 uur (tot plm. 15.30 uur) zal het ochtendgedeelte onder het genot van een bakje koffie of thee plaats vinden in theater De Harmonie in Leeuwarden. Met behulp van visuele middelen en natuurlijk je eigen camera, zal daar o.a. het theoretische gedeelte onder de loep worden genomen. Na de lunch gaan we de straat op voor het praktijkgedeelte in de binnenstad van Leeuwarden. Uiteraard zal dan de nadruk liggen op het herkennen van objecten/composities, het maken van foto's (vooral ook van mensen) en het tot praktijk brengen van de eerder die dag opgedane theoretische kennis. Deze middag zul je de straat op gaan met enkele opdrachten. Het maken van een portret van een wildvreemde zal één van de leuke, maar voor sommigen van jullie ook spannende, opdrachten zijn. Mocht dat een drempel zijn, dan nemen we die wel weg. Na de ontvangst van enkele opdrachten die thuis uitgevoerd kunnen worden, zal op maandag 2 mei om 19.00 uur het tweede gedeelte van de workshop starten op een nog nader te bepalen lokatie.

 Zaterdag 23 april:

- 09.00 uur ontvangst en kennismaking in theater De Harmonie te Leeuwarden;

- 09.30 uur begin workshop met theoretisch gedeelte (met de camera in de hand);

- 12.30 uur lunch in theater de Harmonie;

- 13.00 uur aanvang praktijk gedeelte (uitvoeren opdrachten) in binnenstad; 

- 15.30 uur einde eerste deel

 

Maandag 2 mei:

- 19.00 uur aanvang tweede deel workshop;

- bespreking praktijk- en thuisopdrachten; 

- nadere uitwerking diafragma, sluitertijden en ISO-waarden;

- extra: kort aandacht voor avond-/nachtfotografie

- omstreeks 21.30 uur einde workshop.